Ormarići za igračke

 

Razbacane igracke su svakako su na radost ukućana jer to govori da je dete zdravo i veselo i da odrasta u zdravoj sredini.

Medutim po završenoj igri dete treba da stekne naviku da sredi svoje igračke i da ih odloži na odredeno mesto. 

Mali trik za stimulaciju deteta je zapravo ormarić koji se može upotrebiti za igru a ne samo za odlaganje igracaka po završenoj igri. Deca nerado prekidaju igru ali ako "lutke idu kuci na spavanje i da se odmore..." onda je to detetu svakako prihvatljivije.

Vodite računa o uzrastu deteta. Sasvim malo dete ima potrebu da se popne na ormarić da bi nešto dohvatilo sa njega tako da je preporučljivo da oni budu prilagođeni uzrastu. Za takav uzrast su niske police na koje dete nemože ali nema ni potrebu da se popne jer mu je sve nadohvat ruke i police odnosno ormarici ne treba da se pomeraju. Ponekad ce dete želeti da uđe u policu... Police ne treba da budu zatvorene sa vratima kako bi dete imalo dobar pregled sadržaja a ujedno da se ne bi uštinulo vratima.

Možete izraditi sami vrlo interesantne vitrine... Potrebno je nešto materijala, malo slobodnog vremena i puno entuzijazma... Možda da podelite posao sa onima koje volite i da se uz druženje dobro zabavite...


 

Dodatne informacije