Stambeni prostor 70m2

 

Primer kako se dobrim organizovanjem i planiranjem može iskoristiti svaki deo prostora. I ako 70m2 zvuči kao solidan prostor za naše uslove, zapravo konfiguracija stana doprinosi mogućnosti maksimalne funkcionalnosti i iskorištenosti istog. "Tunelska" konfiguracija kod koje zapravo nema drugih prostorija "sa strane" neostavlja previše mogućnosti za centralno postavljanje nameštaja koji bi ometao komunikaciju i prohodnost a ni "predubokog" i preglomaznog nameštaja postavljenog uz zidove koji bi još više zatvorio i pregradio prostor. 

enterijer_stana


 

Rešenje je nađeno u svetlom koloritu okruženja sa akcentovanim detaljima u vidu sitnih predmeta i dekoracije čime se postigla kontrastna uravnoteženost i razbila monotonija beline ali postigao i vizuelni efekat prostornosti i vazdušnosti. Police i ormarići su tako konstituisani da kompozicijski čine celinu neprekrivajući centralni deo zida. Ovim se zapravo postže vizuelni efekat neoduzetog prostora za dubinu nameštaja a sa druge strane stvoren je preko potreban prostor za odlaganje.

enterijer_stana


 

Lucidnost ovog dizajna se ogleda i u ideji da se klima uređaj, koji u većini slučajeva naružava prostor i izgledom a i samom instalacijom (crevima i kablovioma, kanalicama) i koji se često stilski ne uklapa u okruženje, smesti u ormar sa perforiranim vratima. Ovim su sama vrata viseće komode interesantno dekorisana, omogućavajući funkcionalnost uređaja. Po potrebi vrata se otvaraju što obezbeđuje još bolju cirkulaciju i hlađenje vazduha.

enterijer_stana


 

Interesantna dekoracija i aranžiranje kuhinjsko-trpezarijskog prostora.... 

enterijer_stana


 

enterijer_stana


 

Ostava u krevetu... 

enterijer_stana


 

enterijer_stan

 (foto: leschosesdemarie.blogspot.com)


 

Dodatne informacije