Puno mesta na malom prostoru

 

uređenje malog stana

Stan u Parizu od 29m², koji je uredio arhitekta David Laperche, pokazuje zanimljivo rešenje organizacije prostora gde se denivelacijom jednog dela prostora realizuje nekoliko celina prema potrebama korisnika prostora.


spavanje u dnevnoj sobi

Izdignut deo prostora je zapravo radni deo sa bibliotekom i krevetom. U sam prostor se ulazi stepeništem. Kamin sa ogledalom koji je deo renoviranog enterijera je već postojao tako da na njemu nije vršena nikakva intervencija.


spavanje u dnevnom boravku

Prostor je toliki da je krevet od "zida do zida". Interesantni i svakako funkcionalani detalji su loža za sitnice sa desne strane koja delimično zahvata prostor sa druge strane i polica za knjige sa rasvetom. Polica stoji u nivou zida tako da se ne vidi sa druge strane. Niski zidić omogućava vezu sa ostalim prostorom, obezbeđujući dovoljno svetla i prozračnosti. Arhitekta očigledno nije imao nameru da kompletno uzglavlje popuni policama za knjige. Isti prostor moše da se iskoristi i za zidnu dekoraciju ili sliku.


galerija u malom stanu

Pogled iz kreveta pokazuje deo prostora orijentisan na dvostranu policu za knjige koji može poslužiti kao radni prostor ili eventualno toaletni sto.


uređenje malog prostora

Prostor ispod kreveta je iskorišten za ostavu koja je prikrivena nameštajem dnevnog boravka. U pitanju su "fioke" na koje su postavljeni točkovi.


 


TEMA

Mali stanovi


mali stan  Funkcionalan stan od 33m²


minimalistički mali stan  Minimalistički mali stan u Poljskoj


mali stan  Multifunkcionalan mali stan u Njujorku


mali stan  Mali stan sa pomičnim zidom


najmanja kuća  Najmanja kuća u Italiji


mali stan  Komfor u samo 22 kvadrata


mali stan  Iskoristite prostor oko vrata u malom stanu


 

 

Dodatne informacije