Oblikovanje obrva voskom

 

Osim ako je vaša koža osetljiva oblikovanje obrva voskom može biti dobar izbor. Iskusni profesionalac voskom može precizno oblikovati vaše obrve tako da tom metodom možete dobiti lepo definisane obrve čistih linija. Međutim, ako nemate mnogo iskustva sa voskom nemojte ga samostalno koristiti, lako se može napraviti greška a posledice se teško ispravljaju. Ako vam se sviđaju obrve oblikovane na ovaj način a nemate mnogo iskustva sa voskom najbolje rešenje je obratiti se stručnom licu koje će voskom oblikovati vaše obrve, nakon toga ćete vi lako održavati taj oblik korišćenjem samo pincete za otklanjanje novoizraslih dlačica izvan oblikovane linije.

 

Postupak uklanjanja dlačica voskom

1.Na čistu suvu kožu aplikatorom se nanese vosak koji je smekšan da može pravilno da se nanese ali ne previše zagrejan da ne ošteti osetljivu kožu tog područja.

oblikovanje_obrva_voskom

 

 

2.Vosak se nanosi u smeru rasta dlačica, pri čemu su oči zatvorene da ne bi došle u kontakt sa toplim voskom.

cupanje_obrva_voskom

 

 

3.Kada se vosak stvrdne vrh se prstom ili laganim pritiskom aplikatorom odvoji od kože a zatim se jednim pokretom u suprotnom smeru od rasta dlačica skine nanesena masa. Zatim se umivanjem hladnom vodom zatvore pore i osveži koža.

oblikovanje_obrva_voskom

 

Na tretiranim mestima koža je crvena i osetljiva nekoliko sati posle tretmana pa  treba izbegavati jako sunce, tretmane lica bazirane na kiselinama i šminku na osetljivim mestima.


 

Dodatne informacije