Kako do savršeno oblikovanih obrva?

 

Obrve mogu da budu debele ili tanke, ali u svakom slučaju moraju da budu uredne i negovane. Savršen oblik obrva možete postići i sami prateći uputstva stručnjaka.

1.Određivanje odgovarajućeg oblika

savrsene obrveObrve treba oblikovati tako da su u proporciji sa ostatkom lica. Kao pomagalo može vam poslužiti i olovka za oči. Linija koja se nalazi porad nosa i unutrašnjeg ugla oka označava početak obrva. Ona koja prolazi pored nosa i zenice treba da bude najviša tačka obrve. U idealnom slučaju to je 2/3 dužine obrve. Završetak obrve bi trebao biti na liniji koja prolazi pored nosa i spoljnog ugla oka. Obratite pažnju na udaljenost između obrva, što je veća udaljenost nos će vam izgledati veće. Ako imate razmaknute oči, početak obrve vam može biti malo bliže korenu nosa, a ako su vam oči približene, razmak između obrva može biti i nešto veći.

2.Skraćivanje savrsene obrve

Pre nego što počnete sa čupanjem obrva češljićem za obrve ili četkicom od prazne maskare iščetkajte obrve nagore. Potom malim makazama isecite sve dlačice koje štrče.

3.Čupanje obrva

savrsene obrve Belim olovkom obeleži dlačice koje želiš da iščupaš, trebalo bi čupati samo dlačice koje se nalaze ispod željenog oblika obrva. Dlačice čupajte u pravcu njihovog rasta, za lakši rad možete koristiti dve vrste pinceta: jednu sa špicastim vrhovima, koja je dobra za kraće dlake, a drugu sa kosim vrhovima koja će vam služiti za uklanjanje debljih dlaka.

Nakon čupanja obrva crvenilo i osetljivost kože možete ublažiti kockicom leda. oblikovanje obrva

4.Korigovanje 

Simetriju obrva i nedostatak neke dlačice možete korigovati olovkom za obrve ili senkom. Za postizanje što prirodnijeg izglede olovku treba nanositi laganim isprekidanim pokretima. Završnim češljanjem obrva uklonićete višak olovke ili senke, a nanošenje providnog gela za obrve omogućiće vam da držite dlačice pod kontrolom.

 

 Kod čupanja obrva uvek važi pravilo manje je više. Nedovoljno počupane obrve uvek možete naknadno oblikovati, dok nezadovoljstvo previše stanjenim obrvama nija lako rešiv problem.

Kako su obrve u vizuelnom smislu možda najbitniji deo lica, ako niste sigurni šta želite prepustite uređivanje profesionalcu a zatim ih redovno održavajte. 


 

Dodatne informacije