Izbor odgovarajućeg korektora

 

Tečni puder može lepo ujednačiti ten ali ne može sakriti tamne podočnjake, njih možete učiniti  nevidljivim, prekrivanjem odgovarajučim korektorom.

 

Izbor odgovarajućeg korektora

Koža oko očiju je tanka i osetljiva pa treba birati korektor kremaste tekstura (zbog lakšeg nanošenja), koji ne isušuje kožu, postojan je i pruža optimalno prekrivanje. Za jako izražene podočnjake najčešće neće biti dovoljan samo korektor u boji vaše kože, da bi prekrili takve podčnjake prvo treba da neutralizujete njihov podton. Na tržištu se mogu naći različite nijanse korektora, da bi napravili pravilan izbor detaljno proučite svoje podočnjake.

Tamno ljubičaste podočnjake najbolje pokriva korektor žućkastog tona.

Zelenkaste podočnjake najbolje pokriva korektor ružičastog tona.

Modre podočnjake najbolje pokriva korektor narandžastog tona. 

Žućkasto-smeđe podočnjake najbolje pokriva lila korektor

Sive podočnjake najbolje pokriva korektor rozikastog tona. 

Obratite pažnju i da intenzitet nijanse ne odstupa od vašeg tena, presvetlim ili pretamnim nijansama istaći će te problam koji želite da sakrijete.

 

Nanošenje korektora (koraci prekrivanja podočnjaka)

1.Na područje oko očiju nanesite laganu kremu ili serum, sačekajte da koža upije.

2.Nanesite korektivnu nijansu koja odgovara podtonu vaših podočnjaka.

3.Ako vam se korektivna masa nije lepo stopila sa kožom već je ostala vidljiva, kako biste sve lepo ujednačili preko nje pređite korektorom u boji vaše kože.

4.Ako nemate većih problema sa tenom možete naneti lagani tekući puder, toniranu kremu ili samo puder u prahu. Nanošenjm laganog sloja transparentnog pudera u prahu ujednačićete eventualne prelaze, fiksirati korektor i produžiti postojanost.

Ako koristite puder visoke moći prekrivanja, korektor nanosite posle tečnog pudera, sam puder će delimično prekriti podočnjake, pa će te lakše uočiti šta treba dodatno prekriti korektorom. Korektor nanesite u obliku sitnih tačkica ispod donjeg ruba oka (nanosite od unutrašnjeg ka spoljnom uglu oka), potrebno je postići tanak i ravnomeran sloj na celom području. To možete postići laganim utapkavanjem korektora prstom ili četkicom za korektor. Nanošenje četkicom je preciznije, pogodnije za osetljivu kožu oko očiju, može se postići tanji i ravnomerniji sloj korektora. Ukoliko su posle jednog sloja podočnjaci i dalje vidljivi nanesite dodatni tanak sloj korektora. Lepši izgled se postiže nanošenjem po potrebi i više tankih slojeva nego jednog debelog sloja.

 

Dodatni trikovi i saveti 

1.Nijansa korektora treba da je samo nijansu ili pola nijanse svetlija od boje pudera tj. tena. 

2.Kod nanošenja sledećeg sloja uvek sačekajte da se prethodni sloj osuši.

3.Ako vam korektor ulazi u linije oko očiju na područje ispod očiju nanesite malu količinu baze za senku.

4.Korektor može ulaziti u linije oko očiju i usled preterane vlage na tom području pa običnom maramicom pokupite višak vlage.

Pravilno nanešen korektor je potpuno neprimeten, što uz praksu svako može postići.

 

Dodatne informacije