Oblikujte telo uz hulahop

 

hoopnotica.blogspot.com

Verovatno ste zaboravile na ovu igračku iz detinjstva, ali hulahop je odlična sprava za vežbanje i sagorevanje kalorija. Istraživanje koje je obavio The American Council of Exercise pokazalo je da okretanje hulahopa tokom polusatnog treninga sagoreva 210 kalorija (što je isto kao i polusatno trčanje). Vrlo je efikasan u oblikovanju struka, kukova i bedara, izgradnji mišića abdomena i donjih leđa. Ova jednostavna spravica pomoći će vam da aktivirate sve mišiće, poboljšate ravnotežu i držanje imaćete lepe pokrete pri hodanju. Idealan je izbor za one koji žele na lagan i zabavan način da poboljšaju kondiciju, učvrste telo i osećaju se bolje.

Kako odabrati odgovarajući hulahop?

Jednostavan obruč za ovo vežbanje možete kupiti u mnogim prodavnicama igračaka, ili se možete odlučiti za skuplju varijantu iz sportskih prodavnica. Važno je da obruč odaberete prema svojim potrebama. Obruči sa većim prečnikom okreću se sporije pa ih je lakše držati u pokretu što je dobro i za početnike, to su obruči koje kad stavite uspravno uz telo dosežu visinu između pupka i grudi. Kada usavršite tehniku možete preći na obruč s manjim prečnikom, on zahteva brže kretanje pa će i vaše vežbanje biti efektnije. I težine hulahopa su različite oni teži zahtevaju više energije za pokretanje pa lakše tope suvišne kilograme. 

Kada nabavite hulahop, setite se detinjstva. Držite obruč s obe ruke oko struka, stopala razmaknite malo više od širine kukova, pa jednu nogu pomerite malo napred. Prislonita obruč na jedan kuk, zavrtite ga i počnite se kretati. Ako ste početnik nemojte pokušavati kružnim pokretima da pratite obruč, mnogo je teže i verovatno će vam obruč stalno padati. Mnogo je lakše držati obruč u vazduhu, ako prebacujući težinu s jedne noge na drugu ljuljate se u kukovima napred-nazad. Pokrete uskladite tako da blago „gurate“ obruč održavajući ga time u pokretu. Možda zvuči komplikovano ali nije.

Pre vežbanja se dobro istegnite i zagrejte. Budite strpljivi i telo treba da se prilagodi novim pokretima, za početak, vežbajte samo po par minuta dnevno. Postepeno produžujte vreme vežbanja do trideset minuta. Kada ovladate ovom veštinom malim trikovima možete povećati učinak delovanja na određene delove tela.

Zategnite stomak i oblikujte struk 

Razmaknite stopala za širinu kukova popnite se na prste i vrtite obruč oko struka.

Zategnite zadnjicu

Vrtite hulahop na bokovima kada počne padati zatresite zadnjicom da ga podignete pa nastavite postupak.

Obruče možete vrteti oko ruku i tako vežbati gornji deo tela.

Hulahop postaje sve popularniji, pojedini fitnes klubovi ga uvode kao deo svog programa, a postoje i snimci za vežbanje kod kuće. Među zvezdama kojima se sviđa ovaj vid vežbanja su Bijonse, Šakira i Mišel Obama što je doprinelo populaciji hulahopa. 

Muzika vežbanje hulahopom može učiniti zanimljivijim, zato jednostavno pustite muziku i uhvatite ritam. I ne zaboravite zagrevanje na početku i istezanje na kraju vežbanja.

I za ovu rekreativnu aktivnost kao i za ostale potrebno je vreme i upornost da bi se postigli željeni rezultati.

hoopnoticaeurope.com


hoopnoticaeurope.com


hoopnoticaeurope.com


hoopnoticaeurope.com


hoopnoticaeurope.com


 

Dodatne informacije